Vårens mote for menn i 2017

Når man går inn i en ny årstid er det alltid et spørsmål om hvordan man skal forholde seg til motebildet. Det ser ut til at det er visse typer retro i kombinasjon med mer moderne ting som gjelder i våre dager.

mens_fashion_154414736

Skinn og pels

Pels er noe som kanskje forbindes mer med kvinner enn med menn, men det er ingen grunn til at ikke gutta også skal benytte pels til å holde seg varm og kul. Om du er redd for kontroversene rundt dette skal du ikke uroe deg for mye, for næringen trenger definitivt støttespillere og det er politisk vilje til å øke produksjonen. En skinnjakke med eller uten pels er noe av det mest moteriktige du kan ta på deg, og det passer til alle typer klær – fra den litt røffe stilen med hullete bukser til en mer ren og stilfull stil. Skinnjakker har lenge vært et symbol på mandighet. Det er også en del av en lang norsk tradisjon å benytte seg av skinnprodukter til klær, så dette kan du trygt gjøre med både stil og god samvittighet.

Retro

Der skinnjakken er noe tidløst som alltid er på moten, om enn ikke bestandig så kraftig som i dag, så er det visse ting som er mer spesifikt for denne tidens moter. Dette kan bekreftes ved å kikke på en hvilken som helst nettbutikk med god oversikt. Noe av det mange kanskje har lagt mest merke til som et retroplagg er den gode gamle sixpencen, som man kanskje først og fremst forbinder med De britiske øyer, men også hatter og belter bærer sterkt preg av å være retro.

Plainhet

Som en del av dette motebildet ser det ut til at plagg stort sett skal være relativt enkle, altså ganske nøytrale. Dette fører til at mannen som bærer plaggene får mer oppmerksomhet enn klærne – de gir altså mer oppmerksomhet enn de tar. Dette er bilde som i stor grad kan forbindes med tiden rundt 30- til 50-tallet.