Supporterlivsstilen

De aller fleste hobbyer får en viktig plass i folks liv, men når det kommer til å være ihuga supporter så snakker vi ikke lengre om kun en hobby. Det å være supporter betyr rett og slett at store deler av livet handler seg om laget, utøverne og det enestående samholdet.

Å finne hverandre

Uansett hvor man kommer fra, hva man jobber med eller hvor mye penger man har, er det samhold å finne i det å være supporter. For folk flest synes dette kanskje spesielt godt når det kommer til fotball, men dersom man har vært på en ishockey- eller basketballkamp ser man fort at denne mentaliteten er svært levende også i andre lagsporter. Man kan selvsagt også være ivrig supporter av enkeltutøvere, men det ser likevel ikke ut til at dette skaper helt det samme engasjementet som å komme sammen for et større lag.

Vis hvem du er

I forkant av store fotballkamper er det for eksempel ikke vanskelig å se på hvilken side folk hører til. De mest ihuga supporterne dukker opp i drakter, skjerf, caps og andre plagg utsmykket med den riktige laglogoen og de riktige fargene, for å vise støtte til favorittlaget. Dette gjør det ikke bare enklere for supportere å finne hverandre, men det er også et felles holdepunkt – noe man har til felles før man i det hele tatt har begynt å snakke med hverandre. Dette kan nok være med på å forklare noe av det sterke samholdet man ser mellom supportere som tilfeldigvis møtes når laget skal i dyst.

På hjemmebane kan laget på samme måte bli et knutepunkt for både familie og venner, og noe man kan samles om uansett. Det er ikke uvanlig at supportertilhørigheten går i arv fra foreldre til barn, og mange kan nok kanskje ikke forklare hvorfor de i utgangspunktet ble tilhenger av et lag som holder til et helt annet sted i verden. Lykke til!