Sommeren kommer, og den har med seg 90-tallet!

Sommeren er på vei enten man tror det eller ikke, og med seg bringer den en hel ny verden av morsom sommermote. Motebildet for herrer denne sommeren er svært variert, med mange ulike typer looks å velge mellom.

Først ut er årets blast from the past. Nå vil vi ha tilbake 90-tallets streetwear, med det som kanskje enklest kan kalles en joggedress eller (grøss og gru?) en grilldress. Materialene har nok endret seg litt fra de vi brukte på nittitallet, men silhuetten er mye den samme. Sammen med disse dressene finner vi også en del sportswear, med store logoer og klare farger – igjen noe som får oss til å tenke på nittitallets glade dager. Man kan med fordel kombinere disse plaggene med store eller små ryggsekker, som også er viktige i sommerens motebilde. Denne throwbacken til 90-tallet og dets litt mer «barnslige mote» er en del av det som i år gjerne refereres til som Youth Tonic, som man også finner utenfor klesmoten.

I litt samme stil finner vi også årets camo-mote. Denne er det nok også mange som forbinder med 90-tallet, eller kanskje med litt mindre fjonge klesmerker. Nå er den altså tilbake, og fokuset har blitt lagt på overdeler i camo-mønster. Men ikke utelukk at det også vil komme bukser og shorts i samme mønster i nær fremtid, og la oss for all del ikke glemme camo-accessories.

Leter du etter noe å kombinere camo-moten med kan du for eksempel velge fashion-fjellklatrermoten. Her ligner klærne på det man vanligvis kanskje er vant til å se på påskefjellet, men dette er i år altså noe som man også kommer til å se i gatemoten. Her snakker vi om cargo-materialer, mange lommer og sporty tilbehør. For den som allerede er en ivrig fjellfantast holder det kanskje å hente frem den gamle Fjellräven-buksa.