Kjendisbloggere – dagens kjendiser

Det å blogge, med andre ord å dele tekster og bilder fra livet sitt på internett, har de siste årene blitt en veldig populær trend. En blogg kan handle om hva som helst, og kan også skrives av hvem som helst. Om du har en datamaskin (eller eventuelt et nettbrett eller en mobiltelefon) og internettilgang er det ingenting som kan stoppe deg fra å lage din helt egen blogg. Og ettersom blogging har blitt så populært har også en del kjendiser opprettet sine egne blogger – eller er det kanskje det at bloggene har gjort dem kjente?

Realitystjerner

Noen som ofte regjerer blogg-topplistene er realitystjerner. Dette er gjerne personer som har vært med på TV-program som Paradise Hotel, Top Model, Idol og lignende, som nå deler livet sitt videre på bloggen etter at tv-programmet er ferdig. Tilhengere av disse programmene og personene får her et videre innblikk i livet etter TV, og det blir også ofte delt «behind the scenes» detaljer fra TV-programmet. Eksempler på slike bloggere er Martine Lunde og Isabelle Raad, som er noen få eksempler av mange Paradise Hotel-deltakere som nå har kjente blogger lest av tusenvis av personer

Toppbloggere

Andre bloggere startet gjerne som anonyme personer, men har nå blitt en del av vårt kjendislandskap. Toppbloggere som for eksempel Sophie Elise har blitt kjent gjennom bloggene sine (og etterfølgende tv-programmer, bøker osv.), og regnes nå av mange som en norsk kjendis.